CENSURA DELS COMUNICATS DELS ESTUDIANTS

La Coordinadora d’Assemblees de Facultat va sol·licitar, via claustrals, l’enviament d’un comunicat de crida als estudiants (als quals representa) per pujar al proper Consell de Govern a demanar explicacions pels fets ocorreguts el dia 4 de Març a la Facultat i al pati de la Facultat de Lletres.

Podeu llegir el contingut de la crida i l’octaveta de convocatòria aqui. I antecedents de la politica informativa aqui

Finalment, a sota, teniu la resposta enviada pel Secretari General, Rafael Grasa (sembla que ara ell s’encarrega personalment d’aquests assumptes):

———- Missatge reenviat ———-
De: Oficina de Coordinació Institucional <o.coordinacio.institucional@uab.cat>
Data: 30 / maig / 2008 13:56
Assumpte: Re: Sol·licitud
Per a:
Cc: Secretaria General <sec.general@uab.cat>

Benvolgut Tomàs,

Com hauràs vist, la petició de difusió que has adreçat a l’Oficina de Coordinació Institucional no entra en els supòsits contemplats al protocol de comunicació interna que us vam fer arribar, i que us torno a enviar: evidentment, les llistes institucionals de correu-e no es poden utilitzar per a convocar actes adreçats, com mostra l’experiència recent, a obstaculitzar el funcionament dels òrgans de govern de la Universitat.

Per tant, et comunico que no s’autoritzarà la difusió d’aquest escrit.

Cordialment,

Rafael Grasa
Secretari general

www.uab.cat
Abans d'imprimir aquest correu, penseu si és del tot necessari. Si l'imprimiu, us aconsellem que ho feu en qualitat esborrany, a doble cara, en paper reciclat o reaprofitant un full.

En/na Tomàs UAB-Sabadell ha escrit:

Tal com ens vau comentar, us facilitem un correu que esperem que envieu per les llistes de correu dels estudiants, professors i PAS. Creiem que el contingut compleix els requeriments i el protocol que ens vau fer arribar per tal de que pugui ser enviat a la comunitat universitària.

Així doncs, us facilitem el contingut del correu, adjunt en PDF:

CONCENTRACIÓ AL RECTORAT DIMECRES 4 DE JUNY DE 2008

Per què?

Dimecres 4 de juny es reuneix el Consell de Govern.

Des del 5 de març les seves reunions han estat interrompudes pels estudiants.

Perquè el dia 4 de març la tancada d’estudiants a la Facultat de Lletres, convocada pel Comitè de Vaga (dins del qual hi havia assemblees d’estudiants, Assemblea contra la Precarietat, CGT i CAU) va acabar amb una càrrega policial contra les persones reunides a fora del recinte de la facultat en solidaritat amb els i les estudiants tancades.

Els Mossos d’Esquadra van ferir estudiants, personal docent i treballadors de la UAB a més de produir danys materials (els únics que van haver-hi en la jornada).

Demostrant el rebuig a aquesta càrrega, el 5 de Març més de 2000 estudiants, treballadors i docents van pujar al Consell de Govern a demanar explicacions i responsabilitats.

Cap responsable de la UAB va donar explicacions dels fets ocorreguts. Cap comunicat de rebuig a la càrrega es va publicar als mitjans oficials de la UAB. Tot el contrari, el Consell de Govern va emetre una declaració de suport a la càrrega policial.**tota la documentació citada a: http://especialbolonya.wordpress.com**

Consell de Govern 26 març

Es torna a reunir el Consell de Govern i les assemblees d’estudiants tornen a pujar a demanar les explicacions que encara no han arribat.

Novament es deixen sense resposta les preguntes clares i nítides plantejades pels estudiants i es suspèn la sessió.

Consell de Govern 18 d’Abril

Es torna a reunir el Consell de Govern i encara cap membre de l’Equip de Govern s’ha dirigit als estudiants per donar cap mena d’explicació.

El Consell de Govern es protegeix dels estudiants amb la Seguretat Privada de la UAB la qual impedeix, fins i tot, l’accés a estudiants membres del Consell de Govern. De forma irregular, la sessió es desplaça al despatx del Rector a on novament entren els estudiants per demanar RESPOSTES.

El Consell de Govern emet un comunicat, recolzat amb un altre del Consell Social:

(…) 3- Que garanteix a la comunitat universitària el funcionament ordinari de les activitats i recolza les mesures adoptades, o que hagi d’adoptar, l’Equip de Govern perquè aquests fets no es tornin a repetir.

L’actitud de l’Equip de Govern mai ha estat dialogant

Abans del 4 de Març el comitè de vaga va sol·licitar exposar els motius de la vaga al Consell de Govern. Es va rebutjar. No es van esgotar les vies de diàleg per resoldre la tancada i es va carregar contra la gent de fora. Es van censurar activament tots els comunicats contraris a la decisió de l’Equip de Govern de cara als mitjans informatius institucionals de la UAB (que els paguem tots) malgrat les reclamacions. El Rector va negar l’existència de ferits de la càrrega, motiu pel qual els estudiants membres del Consell van demanar la gravació de la sessió (de lliure accés a tots els membres, tal com estableix la llei), gravació que també va ser denegada. L’acta del Consell del dia 5 de març va arribar el 15 de maig, malgrat la gravetat dels fets.

No només han negat la resposta a les preguntes plantejades per les estudiants, sinó que van cridar als identificats de la tancada per indirectament amenaçar-los de que més mobilitzacions els comportarien un expedient. No tan sols no han contestat cap de les nostres preguntes sinó que a més a més han obert expedients informatius arbitraris i aleatoris a persones que suposadament van interrompre el darrer Consell per, novament, demanar respostes.

Aquests mètodes demostren el contrari d’una actitud de diàleg i respecte pels estudiants. Els motius de les protestes estudiantils contra Bolonya poden ser o no compartits, però el que és inadmissible és que la universitat trenqui la llibertat d’expressió (tot colpejant als estudiants del pati de lletres) i alhora no investigui les responsabilitats derivades dels danys humans i materials produïts per la càrrega policial.

En el proper Consell de Govern es pretén aprovar una normativa de serveis que afecta al conjunt de la Comunitat universitària i que suposa un pas més en la gestió mercantil dels serveis de la universitat. El proper Consell de Govern vol aprovar nous graus sense que hi hagi hagut ni temps ni mitjans per a una discussió democràtica sobre què és un grau i què en volem fer de l’ensenyament universitari i, sobretot, amb quins mitjans econòmics.

Creiem que la repressió institucional i policial de les veus crítiques no és precisament una actitud de diàleg ni democràtica. Creiem que aprovar a corre-cuita normatives tan transcendents al Consell de Govern i l’ absència de convocatòries de Claustre, el màxim òrgan de govern de la universitat, no és una prova de voluntat democràtica i menys davant el que tant l’Equip de Govern com les Assemblees de Facultat consideren “fets greus”. L’Equip de Govern vol negar el conflicte i això no és diàleg. Nosaltres tornarem a demanar explicacions i a expressar la nostra postura pel que fa als mètodes i continguts de l’aplicació de la reforma universitària amb els mitjans que ens deixen al nostre abast.

Per què es “inimaginable” per al senyor Rector assumir públicament el déficit financer de la UAB? És que és mentida? (Demanda de la tancada)

Per què es inimaginable per al senyor Rector obrir un debat democràtic i clar sobre els plans d’estudi sobre l’aplicació de Bolonya? (Demanda de la tancada)

Per què no es fa públic l’escrit que demana la intervenció dels Mossos d’Esquadra?

Per què no es va acceptar la sortida pacífica l’endemà del tancament, tal com havia acordat el Comitè de Vaga en reunió extraordinària?

Per què l’endemà es va obrir la Facultat amb els mobles apilats amb el conseqüent risc real per als estudiants i treballadors de la Facultat?

Per què el dia 5 de Març cap representació del Rectorat, ni del Consell de Govern es va dirigir als estudiants per donar explicacions?

Per què el Rector no s’ha posat en contacte desprès dels fets amb cap persona del Comitè de Vaga ni de cap òrgan legítim de representació estudiantil i menteix als Caps de Departament?

Per què no s’ha penjat a la web de la UAB la carta de dimissió de l’Adjunt del Vicerector?Per què cap publicació de la UAB fa referència als “fets de lletres” I A LA VAGA?

Si creus que aquestes preguntes mereixen resposta

VINE I DEMANA-LA! AQUESTA TAMBÉ ÉS LA TEVA UNIVERSITAT

Concentració al Rectorat

DIMECRES 4 DE JUNY A LES 9h
  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %sA %d bloguers els agrada això: