Anàlisi resultats eleccions a Claustre: Tot el poder per a les Assemblees!

La valoració general que se’n pot extreure dels resultats  al Claustre (pendent de reclamacions)  és la següent:

1. Les eleccions al Claustre interessen a poquíssims estudiants de la Universitat. Això probablement es deu a la poca representativitat de l’òrgan, a la forma d’escollir els representants (de forma “estamental”), a la submissió del Claustre respecte el Consell de Govern (òrgan encara menys representatiu) i a la desinformació provocada per part del Rectorat.
2. Sols els estudiants organitzats en assemblees han participat de forma relativament important en aquestes eleccions: presentant candidatures, fent propaganda i movent la seva gent per anar a votar.
3. Les assemblees de Facultat són les clares vencedores d’aquestes eleccions amb 64 claustrals.
Aquestes 3 afirmacions no són gratuïtes sinó que són fruit d’un seguit de fets objectius que analitzem amb més profunditat i amb les dades a les mans:
• La participació ha estat, com sempre en totes les eleccions, baixíssima.
• El nombre de llistes i de candidats ha anat en clar retrocès.
• A la Facultat de Traducció i Interpretació ia la Facultat de Veterinàriano hi ha cap candidat per representar els estudiants. A la Facultat d’Empresarials de Sabadell nomès s’ha pogut escollir un dels quatre representants d’estudiants perquè no hi havia més candidats.
• Nomès les Assemblees de Facultat han presentat candidatura a la major part de Facultats.
Sols l’Ajec ha presentat també candidatures a unes quantes facultats.

Observacions:

Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia

* Per una decisió de la Junta Electoral General, els estudiants de Polítiques i Sociologia van votar també el dia 25 de novembre. Es va considerar que la situació d’ocupació d’aquesta Facultat no permetia el “normal” desenvolupament de la votació. El Degà de la Facultat va fer campanya per una de les candidaturas.

Facultat d’Econòmiques

** Hi ha una reclamació presentada per l’assemblea d’Econòmiques, doncs les altres dues candidatures van fer campanya el mateix dia de les eleccions a “peu d’urna”, fet que està prohibit expressament per el Reglament. Els resultats, per tant, són provisionals.

En termes agregats, les assemblees han obtingut 64 sobre 82 dels candidats escollits (78,05%). El total de persones convocades a votar és de 33.491 estudiants. Aquestes dades exclouen les dues facultats on no es va votar. El nombre total de votants va ser de 1579 estudiants. Per tant, la participació total va ser del 4,71 %

(Click a la taula per ampliar)

taulaclaustrals


  1. 1 ANÀLISI NO PONDERAT DE LES ELECCIONS A RECTOR/A UAB « Especial Bolonya

    […] Post relacionats: Resultats eleccions a Claustre […]

  2. 2 Preguntes i respostes sobre democràcia « Especial Bolonya

    […] resultats eleccions a Rector/a, Veure resultats eleccions a Claustre. Veure referèndum de […]

  3. 3 L’EQUIP DE GOVERN DE LA UAB BOICOTEJA LA CONVOCATÒRIA DE CLAUSTRE EXTRAORDINARI « Especial Bolonya Tot sobre l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior

    […] eleccions a Claustre de la UAB a l’octubre de 2008. El Claustre no es va constituir fins el 18 març de 2009 – dia […]


A %d bloguers els agrada això: