Comunicat de la Comissió de negociacions del Comité Contra Bolonya

Des de la Comissió de Negociació del Comitè Contra Bolonya de la UAB, després de les darreres negociacions amb el Rector, Lluís Ferrer, amb el Secretari General, Rafel Grasa, amb la viceRectora de relacions institucionals, Anna Cros, amb el Vicerector d’Estudiants, Joan Carbonell, amb el Rector de la UPF i President de l’ACUP, Josep Joan Moreso, amb la Comissionada per Universitat i Recerca i la seva secretària, Blanca Palmada i Eva Inglés, amb estudiants de la UB i la UPF i amb professors de lletres i psicologia, exposem que:

1. Malgrat els moments de tensió viscuts en determinats punts de les negociacions, fruit del marc d’excepció en el que es troba el Campus de la UAB, les i els estudiants ens reafirmem en la nostra voluntat de continuar amb el diàleg i les  negociacions.

2. Valorem positivament els acords parcials assolits en la darrera reunió.


3. Instem al Rector i al seu Equip de Govern a seguir avançant cap a la consolidació d’uns acords que beneficiïn al conjunt de la comunitat universitària.

4. Continuarem treballant en l’elaboració d’una proposta de consulta a tota la  comunitat universitària referent a l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, tal i com s’ha compromès el Consell Interuniversitari de Catalunya.


5. Lamentem que, en el marc de les negociacions, s’estigui fent un ús polític de la resolució dels expedients disciplinaris contra 27 estudiants de la UAB.


En la voluntat ferma de seguir avançant en el diàleg, proposem que:
1. Les assemblees valorin els moviments relatius a la negociació i, si ho creuen convenient, iniciïn un procés parcial de desocupació de les aules per tal de que les negociacions avancin amb garanties.
2. Es congelin les ocupacions planificades per la setmana vinent a l’espera de l’evolució de les negociacions.
Dit això, entenem que el Rector ha de modificar la seva posició vers els expedientats, doncs és inconcebible que, en el marc de la universitat al segle XXI, s’expulsin 27 estudiants emparant-se en un reglament franquista.
Els estudiants ens mantenim ferms, arreu dels Països Catalans, en la lluita per una universitat pública, popular i de qualitat.


Comissió de Negociació del Comitè Contra Bolonya de la UAB.

Bellaterra, 4 Desembre de 2008


  1. 1 Desocupacions, tancada i expedients « Assemblea contra la precarietat de la UAB

    […] Biociències, permetent el retorn a la normalitat. Aquesta situació respon a la crida feta per la comissió de negociacions dels estudiants mobilitzats per tal d’avançar amb les negociacions amb el rectorat. […]


A %d bloguers els agrada això: