1. No volem que converteixin la UAB en una universitat per a les elits

No volem pagar les quantitats astronòmiques que estem pagant. L’any 2007 un crèdit valia 14’08 € i actualment ens en cobren 15’94€. A més, amb Bolonya hem perdut hores de docència i, per tant, ens estan cobrant una matrícula més elevada per fer treballs fora de l’aula.

En un moment en què polítics i institucions s’omplen la boca de solucions per als i les joves davant la crisi i la necessitat d’accedir a estudis superiors per tal de poder gaudir d’unes millors condicions en el mercat laboral; Generalitat i UAB no fan sinó impedir cada cop a un gruix més elevat de joves accedir a la universitat. Taxes, avaluació continuada, horaris de matí i tarda, preu del transport prohibitiu, etc.

En un moment, a més, en què -si no estem a l’atur- les nostres feines són encara més precàries i mal pagades. Una situació que en molts casos pateixen també les nostres famílies i fa que no puguin donar-nos el suport econòmic que voldrien.

Per si no fos prou, el dèficit milionari provocat per la mala gestió i els impagaments de la Generalitat ha despertat l’instint recaptatori del Rectorat, imposant un “impost” a tots els estudiants de 40 € per “utilitzar el Campus Virtual”, la qual cosa és una burla i un menyspreu al sentit comú; més quan és públic que el Gerent de la UAB, Santiago Guerrero, cobra 120.000 € l’any. Sou que encara és més escandalós si tenim en compte les retallades pressupostàries i de personal, que s’han convertit en la política per excel·lència de la UAB.

El curs passat el rectorat va presentar i començar a aplicar el PRIM (Pla de Racionalització i Millora), que contempla retallar un 5% del personal de jardineria i neteja i l’increment d’un 200% en les taxes de l’estudientat extracomunitari, entre altres.

Estem en un moment decisiu per a la universitat pública catalana. És el moment d’aturar les polítiques privatitzadores o aviat la gran majoria de la societat no podrem accedir a la universitat. Poc a poc és possible. El curs passat, gràcies a una moció conjunta d’estudiants de la CAF i dels sindicats de PAS i PDI al Claustre es va aconseguir aturar la privatització dels pàrquings.A %d bloguers els agrada això: