10. Prou prohibicions. Volem la Festa Major al campus!

És de sobres conegut el conflicte que va iniciar aquest Rectorat en contra la comunitat estudiantil, “eliminant” la Festa Major i impedint qualsevol intent de revifar la festa de manera autogestionada per part dels propis estudiants: boicotejant la distribució de les begudes, amb amenaces intimidatòries…

Aquest curs, a més, hem sabut la clara intenció de portar la Festa Major de la UAB fora del campus. La proposta feta als col·lectius i assemblees ha estat de fer-la al Fòrum de Barcelona. Un espai que, ni de bon tros, està relacionat amb la nostra universitat i que, a més, suposaria un model de festa completament diferent del que s’està promovent des de l’estudientat.

Les Assemblees de Facultat apostem per una Festa Major organitzada  per l’estudientat, sent aquest qui esculli les activitats que s’hi desenvolupen i que, evidentment, es faci dins el recinte del campus i sense cobrar cap mena d’entrada, com passaria en un recinte tancat. O és que algú s’imaginaria les festes del seu poble o barri al Fòrum?

Cal recordar també que la Festa és i ha sigut la principal font de finançament dels col·lectius i entitats estudiantils de la UAB, així com també el moment més important on fer difusió dels nostres projectes. També els grups de classe que fan
viatge de final de curs aprofiten la festa per fer uns diners que sinó és molt difícil aconseguir.

La Festa Major és un espai de socialització, de coneixe’ns tots i totes, de relacionar-nos durant unes hores sense el pretext de les classes ni els treballs. Sense la Festa Major, la UAB perd una part molt important de la seva essència.%d bloggers like this: