2. Prou malbaratació de recursos en plena crisi

El Gerent de la UAB (Sr. Santiago Guerrero) cobra 120.000 € l’any (s’ha apujat el sou 4000 euros aquest any) i la  Rectora 67.374 €. L’Associació Amics de la UAB rep la suma de 94.534 €, a banda de tenir cedida una mansió al Campus de la UAB, mentre les estudiants de Psicologia -per posar un dels molts exemples- no caben a les classes. O mentre gran part del nostre professorat no arriba a mileurista i té contractes temporals (a diferència dels catedràtics, que en cobren  4000).
Pel que fa a les polítiques socials i laborals, en canvi, s’estan retallant contínuament els pressupostos per a projectes d’estudiants, retallant places de docència (substituïnt professorat per estudiants de final de carrera amb beques precàries-professorat assistent) i privatitzant serveis perquè “no hi ha diners”.

Aquestes notícies, però, passen desaparcebudes gràcies a l’astúcia de l’equip rectoral. En lloc d’acomiadar professorat o personal d’administració i serveis (PAS), que generalment tenen contractes precaris i temporals (excepte els funcionaris*), opta per no renovar els contractes i no obrir més places, o adjudicar-les a personal amb contractes més precaris.
Això no només ens afecta com a estudiants becaris i becàries, sinó que també afecta a la qualitat de la docència que rebem, en el cas del professorat, i al suport i serveis en el cas del PDI.
Prou hipocresia: racionalitzem (de debò i no de paraula) els recursos de la Universitat.
Estudiants i treballadors: unim esforços per superar aquesta crisi provocada per uns i que uns altres estem pagant.A %d bloguers els agrada això: