3. Amb més motius que mai seguim dient NO a Bolonya

Actualment, la comunitat universitària en la seva totalitat ja pot observar els efectes del Pla Bolonya, contra el que les assemblees i sindicats estudiantils portem lluitant des de fa anys. En el moment més àlgid de les mobilitzacions varem aconseguir aglutinar la majoria dels estudiants del campus i fer arribar el nostre discurs arreu.
Ho advertiem en aquell moment i així ha sigut:

  • Bolonya ha permès l’entrada del discurs privatitzador així com de les idees neoliberals i autoritàries a la Universitat.
  • Els preus dels crèdits han augmentat un 15% des del 2007, primer any d’aplicació d’aquest pla.
  • El preu de matrícula s’ha augmentat-ne un 250% a l’estudientat extracomunitari. Ara, encara es vol apujar més, fins arribar al 400%.
  • El preu dels Màsters també s’ha apujat un 400%. Un cas especialment greu si tenim en compte que des de l’aplicació del Pla Bolonya es fa necessari per a poder exercir o col·legiar-se d’algunes professions, com ara l’advocacia.
  • S’han reenfocat les carreres a partir de criteris mercantils i d’empresa, deixant de banda la recerca del coneixement i, òbviament, les carreres d’humanitats que són considerades com inútils.
  • Les estudiants hem de pagar 40 euros en funció del campus virtual, un servei que fins aquest any era gratuit. Per altra banda, l’any que ve han proposat que aquesta xifra s’elevi fins als 70 euros.

Cal repensar tot el sistema universitari des del principi, amb un diàleg obert en que participin tots els agents implicats en condició d’igualtat.A %d bloguers els agrada això: