4. No a l’augment de taxes de tutoria de tesi

La Generalitat ha aplicat aquest curs una nova taxa als investigadors/es predoctorals que suposa un augment aproximat d’entre el 280% i el 400% en la despesa anual total que els suposava la realització de les seves tesis doctorals fins ara.

Entenem que la realització d’una tesi doctoral és una activitat laboral molt similar a la investigació postdoctoral, amb un component d’estudi molt similar i que per tant, amb independència del seu augment, aquestes taxes suposen, si no es mantenen en els preus mínims imprescindibles, obligar a treballadors a pagar per dur a terme la seva feina.

A més, l’aplicació d’aquesta taxa suposa la retirada d’una part significativa dels recursos que els grups d’investigació  obtenen amb gran dificultat i dediquen en dur a terme la seva funció, vital pel progrés de la societat en tots els camps, especialment en temps de crisi com el present.

A tot això, se li ha de sumar la reducció salarial del 5% aplicada a investigadors/es predoctorals des de juny de 2010. Per tots aquests motius creiem que la UAB hauria de donar suport als i les investigadores, per tal d’exigir a la Generalitat que es retiri aquesta taxa de 400€.A %d bloguers els agrada això: