9. Protegim l’associacionisme estudiantil enlloc de perseguir-lo

El Rectorat liderat per la Sra. Ripoll comença amb mal peu les relacions amb el col·lectiu d’estudiants: després de l’intent de liquidar la Festa Major i les amenaces corresponents, ha obert un expedient a un estudiant per participar en la vaga, als que s’han de sumar 11 expedients contra estudiants pel boicot a l’acte electoralista de la diputada espanyolista Rosa Díez. A més a més, ha prohibit fer foc a la Plaça Cívica, impedint que es celebri la calçotada organitzada per l’Hortet.

Així mateix, ha retirat els locals que teníem les assemblees per reunir-nos a Econòmiques, Comunicació i Dret. Si falta espai a la UAB, que s’ocupin els despatxos de gerència o de la Fundació Amics de la UAB.

Tampoc no millora la situació a l’Edifici d’Estudiants. Tal i com denuncien treballadors/es i becàris/es de l’ETC prop d’un 80% del personal està composat per Ajuts de col·laboració (estudiants becats), convenis Universitat-Empresa (pràctiques) i contractes Capítol VI, per tant, la precarietat laboral afecta tots els Programes i Projectes estructurals de l’ETC.

Davant d’aquest panorama i la nul·la resposta rebuda pel Sr. Gerent de la UAB, Santiago Guerrero, l’ETC es troba en situació d’enderrocament. La retallada de plantilla, la precarietat laboral i l’estructura inestable de l’ETC provocarà afectacions en els serveis a la comunitat i la inevitable cancel·lació de la majoria de projectes que tant esforç, diners i treball han costat.%d bloggers like this: